I sada se verovatno pitate kakve brojevi veze imaju sa kosom? Odgovor je vrlo jednostavan - stručnjaci koji rade za brend posvećen kosi "John Frieda" tvrde da je za savršenu frizuru čarobna brojka - 5.

Pravilo 5,5 menja igru

Frizeri poznatih već godinama koriste pravilo 5,5 kako bi otkrili da li će njihovim klijentkinjama bolje stajati raskošni dugački talasi, dugački ili klasični bob ili pak potpuno kratka piksi frizura.

Za to su vam potrebni samo olovka, lenjir ili krojački metar i nekoliko minuta. Stručnjaci tvrde da je to najbolji način da saznate više o svom licu i fa frizuru prilagodite onome što nam je priroda dala, kako biste blistali svaki dan, a ne samo pri izlasku iz frizerskog salona.

Crte lica su važnije od trendova

Cilj je pronaći idealnu frizuru za pojedinačne crte lice, što na kraju dovodi do imidža koji najviše laska.

Znate li vi koja dužina kose vam najbolje pristaje? Ako još niste pronašli "onu pravu", isprobajte ovo matematičko pravilo, a tek onda krenite u potragu za fotografijama koje ćete odneti u frizerski salon kao inspiraciju.

Potražite lenjir i olovku i saznajte da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa!

Kako se primenjuje pravilo 5,5?

Ključ je u srazmeru razmaka između uha i vilice. Položite olovku vodoravno ispod brade, zatim uzmite lenjih i postavite ga pod pravim uglom na olovku, do nivoa ušne resice. Pogledajte koji broj pokazuje lenjir.

Ako je rezultat manji od 5,5, dobro će vam pristajati kratke i bob frizure, a ako je rezultat veći od 5,5, uz vaše lice bolje će ići poluduga i duga kosa.

Tiktokerja Ejmi Čang ovaj trik izvodi pomoću dve olovke i krojačkog metra, a njen video će vam pomoći da dobijete viziju pravilnog izvođenja pravila 5,5.

@bondenavant Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Ipak, nije sve u brojkama

Pre odlaska kod frizera uzmite u obzir da li treba da razmotrite i brojne druge faktore, kao što je trenutno stanje vaše kose, stil života i imidž kojem težite, ali ovo pravilo je svakako zgodan način da saznate šta najbolje pristaje vašem licu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.