Uz pomoć ovog TRIKA saznaćete da li nosite odgovarajuću veličinu grudnjaka!

TikTok članica Grejs ispričala je kako je pre par dana sa modnim sručnjakom pričala o grudnjacima i šokirala se kad joj je devojka rekla da ceo život nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, odnosno korpica - C umesto H.

grudnjak, foto: Chaay_Tee/Shutterstock
grudnjak, foto: Chaay_Tee/Shutterstock
.

Britanske oznake za veličinu korpica počinju s A i dalje idu abecednim redom, a da se ustanovi prava veličina potrebno je izmeriti prsno i podprsno područje tj. obim - pa je, recimo, za H korpice prsni obim veći od podprsnog za 26 do 28 centimetara.

Zato je na TikToku Grejs podelila detalje za izbor grudnjaka prave veličine.

Video je pogledalo više od pola miliona korisnika.

Prvo što treba proveriti je, kaže ona, traka koja ide preko leđa - a koja treba da stoji ravno, a ne da se na leđima podiže sa svakim pokretom tela.

@all_things_grace

Reply to @rubyrayne88 I hope this helps!! I encourage you guys to get a true fitting & find your true size!

♬ original sound - Gracie McCurdy

.

"Isto tako, treba proveriti i kako vam ta traka prianja uz telo, a trebala bi stajati tako da možete sa strane grudnjaka provući prste, ali da se ni tad previše ne razvlači", objasnila je Grejs.

"Prednji deo grudnjaka, dodaje ona, isto mora prianjati, a nikako iskakati na grudima. Naravno, veličina korpice je takođe izuzetno važna za udobnost grudnjaka, pa ni one sa strane ne smeju imati nikakve izbočine", objasnila je, dok bi ispod naramenica trebalo biti "taman mesta da između da između njih i ramena stanu dva prsta, ne više od toga".

"Ako vam se grudi "prelivaju" preko korpica, nemate dobar grudnjak", rekla je.

S ovim je jednostavnim objašnjenjem Grejs je oduševila ženske pratioce, a gotovo svaka je u komentarima napisala da sigurno nosi pogrešnu veličinu grudnjaka, jer se ne slaže ni s jednim od njenih "pravila".

"Doslovno si mi promenila život s ovim jednostavnim savetima!", zahvalila joj je jedna djevojka u komentarima, a kaže da je nakon što je pogledala video i sama otišla u prodavnicu donjeg veša isprobati nekoliko grudnjaka i konsultovati se. Takođe shvatila je da ne bi trebala nositi evropsku veličinu 38 C koju nosi već deset godina, već 36 DD što je bitna razlika, prenosi "The Sun", piše srbijadanas.com.