Trik Kendal Džener: Kako da puder izgleda što prirodnije

Poznata šminkerka koja sarađuje sa Kendal podelila je savete, zlata vredne.

Prelepa Kendal, foto: Photo by Brendon Thorne/Getty Images Entertainment
Prelepa Kendal, foto: Photo by Brendon Thorne/Getty Images Entertainment

Članice porodice Kardašijan prave su poznavateljke "mejk apa", ali svaka od njih ima svoj način šminkanja. Ipak, možda se Kendal Džener najviše razlikuje od svojih sestara.

Za razliku od njih, koje su pravi majstori konturisanja i različitih tehnika nanošenja teškog "mejk apa", Kendal neguje daleko prirodniji izgled, pa se ponekad čini kao da i nije našminkana. Ipak, njena tajna je u puderu koji zadržava svoju svežinu i tokom celog dana izgleda kao da je upravo nanešen na lice, piše cosmopolitan.

Meri Filips, šminkerka koja često sarađuje sa Kendal Džener, tvrdi kako za to može zahvaliti samo jednom jednostavnom triku. Tajna je u dobroj hidratantnoj kremi ili serumu kojim uvek priprema lice, ali i popravlja i "fiksira" puder. Da, dobro ste pročitali.

"Uzmem malo hidratantne kreme ili seruma, stavim na lice, a potom uzmem široku četku i utopim ga u kremu, pa tapkam po licu", otkrila je poznata šminkerka.

Ako ne zvuči logično, Filips tvrdi da je upravo to ispravan način šminkanja.

"Znam da zvuči kao da će sasvim pokvariti puder, ali zapravo je obrnuto. To deluje poput magične gumice koja rehidrira lice a da se pritom ništa ne pomakne sa mesta", objasnila je Meri.