Strije MOGU da postanu nevidljive i to uz pomoć ova ČETIRI prirodna trika

Mnoge dame muče muku sa strijama i očajne su jer misle da će one zauvek ostati tako jako vidljive, a to nikako ne mora da bude slučaj!

Mnogo žena muku muče sa strijama, a mi imamo rešenje, foto: Depositphotos/starast
Mnogo žena muku muče sa strijama, a mi imamo rešenje, foto: Depositphotos/starast

Nastaju na stomaku (uglavnom tokom trudnoće), na grudima, nadklaticama i zadnjici, a često mogu pokrivati i velike površine tela. Pored trudnoće, glavni uzrok nastanka strija je gubitak telesne težine, odnosno dobijanje na težini- kada se koža rasteže, stres, ali su one isto tako česte u period adolescencije i uslovljene su naglim rastom dečaka i devojčica.

Strije se formiraju u dermisu ili srednjem sloju kože kada je vezivno tkivo „rastegnuto“ više od mogućnosti svoje fleksibilnosti zbog brzog širenja ili skupljanja kože.

Probajte sledeće recepte u borbi protiv strija:

1. Sok od krompira
Isecite krompir na debele kriške, a potom ih nežno utrljajte na sporno mesto. Sačekajte da se osuši, a onda isperite mlakom vodom.

2. Šećer
Prirodni beli šećer je jedan od najboljih lekova da se rešite strija.
Pomešajte kašicu šećera sa malo bademovog mleka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmešajte smesu i nežno utrljajte na strije najmanje 10 minuta pre tuširanja.

3. Limunov sok
Limunov sok pomaže lečenju i smanjivanju strija, akni i drugih ožiljaka.
Nežno utrljajte sveži limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da se limunov sok upije u kožu barem 10 minuta pre ispiranja toplom vodom.

4. Belanca
Da biste koristili jaja protiv strija, razdvojte belance i žumance, a zatim lagano umutite belance i nanesite tu smesu u dovoljnoj količini na delove kože sa strijama. Ostavite da se osuši, potom isperite i na kraju možete hidrirati taj deo kože maslinovim uljem.

Izvor: infobrif