Stalno vam na grudnjaku ispada žica? Evo zašto se to događa i kako se može sprečiti...

Svaka žena koja nosi grudnjak zna da to i nije baš najudobniji komad veša, a još ako se desi da vam iz njega ispadne žica koja drži korpe, to zaista počinje da smeta.

Ilustracija Foto: Maliflower73/Shutterstock
Ilustracija Foto: Maliflower73/Shutterstock
.

Tiktokerka Dženifer Varnes je zbog toga objavila video na svom TikTok nalogu i objasnila zašto ispada žica i kako to možemo da sprečimo.

"To mi se stalno događalo sa grudnjacima, tako da čak imam i ožiljak gde me žica bockala i razrezala mi kožu", napomenula je Dženifer u videu.

Prvi razlog je, otkriva, nošenje grudnjaka u pogrešnoj veličini, pogotovo prevelikih. Grudnjak koji je prevelik se, kaže, mnogo pomera po telu što uzrokuje trenje pa se brže troši zbog čega mu ispadne žica. Zato je važno da se dobro izmerite i kupite grudnjak u veličini koja vam zaista odgovara, savetuje tuzlanski.ba.

Drugi razlog je taj što grudnjak verovatno pogrešno perete. Preporučuje se da se grudnjaci peru ručno, ali s obzirom na to kako za to malo ko ima vremena, podelila je i savet. Ona svoje grudnjake stavi na hladan ciklus pranja, na postavku za osetljiv veš, a kada ih izvadi iz mašine ne stavlja ih u mašinu za sušenje veša, jer ih tako može oštetiti, već na stalak za sušenje odeće.

Međutim, ako uz sve to iz grudnjaka izviri žica, postoji i nekoliko saveta kako da ga spasite. Jedan kaže da vrh ispale žice omotate lepkom, a kada se osuši, gurnete je duboko nazad u grudnjak. Potom rupicu u kojoj se nalazi žica, napunite lepkom, sačekajte 10-ak minuta i potom stisnite.

Drugi savet je da na mesto gde žica izviri zalepite komadić hirurške lepljive trake u boji kože. U apotekama potražite traku izrađenu od izdržljivog, vodootpornog materijala koji se neće brzo istrošiti. Kad se traka vremenom istroši, jednostavno zalepite novi komadić i žica vas neće probadati.