Sprečite opadanje kose sastojkom koji je neizostavan u svakoj kuhinji

On će vam pomoći da smanjite opadanje kose, a istovremeno poboljšate njen rast i kvalitet...

.

Zaboravite bespotrebne troškove i razne kozmetičke preparate. Dobri stari luk može biti pravo rešenje za vas, ako vam je kosa retka, slaba i sklona opadanju. Tretman za kosu sa lukom protiv opadanja kose ne samo da je u potpunosti prirodan, već i sasvim siguran.

Pratite nas i na Viberu!

Kako to luk pomaže kosi?

Luk je bogat sumporom i zato je sok iz luka dobar za podsticanje rasta kose i poboljšanje cirkulacije na vlasištu. Takođe, umanjuje eventualne upale na koži, jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule kose, pa i sprečeva infekcije na vlasištu.

Kako ga iskoristiti?

Postoji nekoliko opcija. Najjednostavnija je da izmiksate luk u seckalici za hranu i iscedite sok iz dobijene smese, nanesete ga na vlasište i ostavite da deluje bar 30 minuta. Operite kosu posle sa blagim šamponom. Ako ovo budete ponavljali bar 3 puta sedmično, rezultate ćete videti za dva meseca. Budite strpljivi i uporni.

Dejstvo luka možete poboljšati ako ga pomešate sa medom. U četvrtinu šolje od 250 ml dodajte 1 kašiku meda. Sa tom smesom svaki dan masirajte vlasište. Posle operite blagim šamponom.

A ako vam miris luka počinje smetati probajte mu pridružiti rum. Za ovaj tretman potrebno je da luk iseckate i potopite preko noći u čaši ruma. (Ne stavljajte u frižider). Sledeći dan procedite mešavinu, odstranite luk, pa sa tom tečnošću masirajte vlasište. Sa ovim možete i ispirati kosu.

Izvor: Lifepressmagazine

Pročitajte i: 

Do bujnije kose uz pomoć maske od kakaa