Rešenje za tamne kolutove oko očiju

Bez obzira na prihvaćeno mišljenje da podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju nastaju zbog manjka sna, istina je da su zapravo posledica pada količine kolagena u ovom području. Ovo čini da izgledate starije, a to je nešto što svakako želite da izbegnete. Zato je važno da znate koji su najčešći uzroci ove pojave i kako možete da se izborite sa tim.

Tačno da je nedostatak sna jedan od razloga, bilo zbog nespavanja zbog posla ili učenja ili zbog stresa. Nedovoljno unošenje vode u organizam je takođe faktor, jer onda koža nije dovoljno hidrirana. Genetika je isto razlog, tako da ako vaša mama i baka to imaju i vi ste podložni tamnim kolutovima. Zato, uz pravi tretman i dobro odabran proizvod možete izgledati svežije, mlađe i značajno umanjiti problem, evo i nekoliko smernica kako da odaberete pravu kremu za vas:

- Uvek pročitajte sastojke i ako ste u mogućnosti, na internetu pronađite komentare korisnica o proizvodu za koji ste se odlučile.

- Najkvalitetniji sastojci su oni prirodni, koenzim Q10, kofein, titanijum dioksid i glicerin su sjajni elemanti koji će vam pomoći.

- Bez obzira na cenu i proizvođača, neki proizvodi vam jednostavno neće odgovarati, zato je najbolje da prvo tražite tester i nekoliko puta nanesete kremu radi probe. Ovo neće dati potpuni rezultat, jer će za prave efekte biti potrebno više vremena, ali će vam bar dati predstavu o tome kako vaša koža reaguje na kremu, kako je upija i da li je vaš izgled bar malo poboljšan.

- Jedno od rešenja su i tonirani proizvodi koji, pored kozmetičkog, daju i momentalan estetski efekat i deluju kao korektor i rešenje u isto vreme.