Regenerator pre šampona - pitanje je sad?

Da li ste nekad isprobale obrnuto pranje kose?

Koji redosled vi primenjujete?, foto: Depositphotos/esp2k
Koji redosled vi primenjujete?, foto: Depositphotos/esp2k
.

Ukoliko niste probale ovo ranije, sigurno ste makar jednom čule savete koliko je to dobra nega za kosu. Žene koje su ovo iskusile, ističu da kosa bude znatno mekša pri dodiru, sjajnija i blistava.

Većina nas koristi prvo šampon, a zatim regenerator i to nam je navika i beauty rutina tokom celog života maltene. Ipak, ako imate problema sa masnom i tankom kosom, zamena redosleda korišćenja proizvoda donosi određene benefite. Ona se zove „reverse hair washing“, a da bismo je najbolje shvatili, ne bi bilo loše da se prisetimo osnovnih funkcija šampona i regeneratora.

Šampon služi da očisti kosu, posebno koren od supstanci poput viška masnoće, nagomilavanja proizvoda i mrtvih ćelija kože. Regenerator, s druge strane, neguje i zaglađuje kosu, i zaključava vlagu unutar dlake. Obrnuto pranje vašoj kosi daje potrebnu hidataciju i ishranu od regeneratora, ali je neće otežati, pošto ćete ga posle isprati šamponom. „Reverse hair washing“ daje najveće prednosti za osobe sa masnom i tankom kosom, onima kojima treba „resetovanje“ rutine nege, ali nema razloga da ga ne probaju i ostali tipovi kose.

Kako bi ovaj postupak imao efekta, najbolje je da izaberete lagani balzam nemasne teksture, koji neće otežati kosu. Najbolji regeneratori za ovaj vid pranja kose jesu oni koji su namenjeni da se koriste i kao leave-in proizvod.

Izvor: Cosmopolitan.rs