Recept za šećernu pastu koja najbolje skida dlačice sa lica i ne ostavlja crvenilo za sobom!

Dame koje muku muče sa dlačicama na licu biće oduševljene šećernom pastom i time kako ona rešava ovaj problem!

foto: Depositphotos
foto: Depositphotos
.

Dlačice na licu, naročito nausnice, su veliki estetski problem mnogih žena. Umesto odlaska kod kozmetičarke, možete sami da ih ukloniti i to veoma jeftino!

Šećerna pasta je odlična za osetljivu kožu jer je ne iritira kao vosak već je hranu i čini mekom. Žene koje nemaju osetljivu kožu, verovatno neće imati nikakve iritacije dok će one sa osetljivom kožom imati blago crvenilo. To crvenilo će vrlo brzo nestati (najčešće kroz nekoliko minuta). To je vrlo važno za kožu lica, s obzirom da je ona osetljivija od kože nogu.

Šećerna pasta sadrži samo prirodne sastojke: šećer, vodu, limun i med. Upravo je zbog toga vrlo blaga i ima potpuno drugačije delovanje na kožu od voska.

Sastojci:
400 g šećera
50 ml limunovog soka
50 ml vode
1 kašika meda (po želji)

Priprema:
Šećer, limun, vodu i med stavite u činijicu i kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne nastanu beli mehurići (pena). Nakon toga smanjite vatru na najmanje i kuvajte uz mešanje oko 10 minuta. Kada pasta bude zlatno-smeđe boje i kristali šećera se potpuno otope, izlijte ju u činiju koja podnosi toplotu (pasta će biti vrlo vruća i tečna). Pustite da se u potpunosti ohladi i stvrdne.

Način upotrebe:
Kada se pasta ohladi i postane tvrda, spremna je za upotrebu. Prstima odvojite malu kuglicu paste i malo je razradite prstima. Oblikovanu pastu prstima nanesite na suvu kožu u smeru suprotnom od rasta dlačica. Nekoliko puta prelazite prstima preko paste u tom smeru, pa brzim pokretom povucite u smeru rasta dlačica da bi je uklonili. Istu kuglicu paste možete koristiti više puta sve do trenutka kada pasta počne da se lepi za prste. Tada više neće biti upotrebljiva jer neće moći da se ukloni sa kože. Ako vam se dogodi da ne možete da je uklonite prstima sa kože, na nju stavite traku za depilaciju (ili običnu krpu isečenu na trakice) i povucite u smeru rasta dlačica.

Izvor: Kiwi.hr