Radite ovo svaki dan, a ona kaže – GREŠITE! TRIK za negu lica zbog kog je za Kejt Hadson VREME STALO, a koža joj BLISTA

Mnogima bi, ako ne i većini ljudi, ova navika šarmantne glumice mogla da zvuči čudno, ali ona svoj ritual ponavlja godinama i kune se u njega.

Izvor: Glossy  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Američka glumica Kejt Hadson svakako može da zahvali genetici na svom lepom izgledu – na kraju krajeva, njena majka je čuvena Goldi Hon, koja sa 77 godina izgleda kao da je u pedesetim.

Kejt, koja je pre dva dana proslavila 44. rođendan, i sama važi za jednu od najlepših žena Holivuda, a ona nije imala estetske intervencije i među retkim je prirodnim lepoticama u najpoznatijoj svetskoj kinematografiji.

Kako je jednom prilikom objasnila, iako joj je nega lica izuzetno važna, ona svakog dana preskače jedan korak koji je većini neizostavan i logičan.

Pristup Kejt Hadson je prilično jednostavan – ona se ne umiva ujutro. Prema njenim rečima, negu kože ne treba komplikovati, ali to što se ne umiva ne znači da ne osveži lice. Za to ipak ne upotrebljava ni sredsva za čišćenje, baš ništa što bi vam bilo uobičajeno izjutra.

– Što manje koristim, to bolje. Ustanem i, iskreno, ne čistim lice nikako. Samo navlažim lice mokrim peškirom – rekla je ona pre nekoliko godina za Allure.

Ona je otkrila da joj je ovaj savet dala poznata šminkerka Guči Vestman.

– Rekla mi je: "Moraš da prestaneš da pereš lice izjutra. Ne moraš to da radiš. Verovatno je to razlog što ti izbijaju akne češće nego što bi inače". Prestala sam i koža mi je od tad mnogo bolja! Zato radim tako, i to odavno – ispričala je glumica.

Ispostavilo se da Kejt Hadson i njena šminkerka nisu jedine koje primenjuju ovo pravilo, a pojedini dermatolozi tvrde da čišćenje nije neophodno i da može imati štetne efekte po osetljivu kožu.

Kada je reč o nezi kože, tu se pre svega misli na umivanje uz pomoć sredstava za čišćenje lica, tzv. "umivalica", koje imaju zadatak da oslobode kožu ulja, prljavštine i mrtvih ćelija kože. Svaka dobra rutina nege kože treba da sadrži neko nežno sredstvo za čišćenje.

Ipak, da li je ono potrebno i izjutra i uveče?

Mnogi dermatolozi insistiraju na tome da jeste, ali ima i onih koji kažu da preskakanje jutarnjeg čišćenja daje koži priliku da se oporavi i da obnovi zaštitnu barijeru kako bi ostala zdrava.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ovaj trik navodno može pomoći i koži sklonoj aknama jer prekomerno pranje oduzima prirodna ulja, što može da dovede da lojne žlezde pokušaju da ih nadoknade proizvodnjom još više sebuma, što dovodi do začepljenja pora i akni.

– Skloni smo preteranom pranju i našoj koži su zaista potrebna prirodna ulja – kaže dr Džervejz Gerstner, jedna od dermatološkinja slavnih u Njujorku. – Kada je preterano peremo, koža izgleda oštećeno, a može da bude iritirana, da se ljušti i upali.

Ipak, sredstva za čišćenje kože nisu izmišljena bez razloga. Ona posebno pomažu onima koji imaju izrazito masno lice ili kožu sklonu aknama jer smanjuju masnoću i eliminišu bakterije.

U svakom slučaju, važno je pronaći balans kada koristiti proizvode za čišćenje, a kada ne i konsultovati se s dermatologom, jer ona ima najbolji uvid u to kakva je vaša koža.

Ipak, higijensko umivanje vodom ujutro ne bi trebalo da škodi, zar ne?