Promenite navike: PET najčešćih grešaka koje žene prave tokom brijanja!

Iako je brijanje nogu za većinu žena rutinska aktivnost, ona je veoma važna, a stručnjaci upozoravaju da mnoge dame prave velike greške prilikom brijanja.

foto: Dr.Pixel/Shutterstock
foto: Dr.Pixel/Shutterstock
.

Veliki broj žena ne menja jednokratne brijače onoliko često koliko bi trebalo što može da stvori savršene uslove za nadraženu kožu i neujednačeno uklanjanje dlačica, kaže dr Ukelege.

Nedavno istraživanje sprovedeno na 2000 žena otkrilo je da čak 76 posto njih daje osetnu prednost nezi kože lica nad ostatkom tela. Na negu lica prosečno potroše oko pola sata nedeljno dok za ostatak tela izdvoje tek pet minuta.

Doktorka Evoma Ukelege, navodi da mnoge žene prave velike greške kada je brijanje nogu u pitanju. piše. 24sata.hr.

- Mnogo je zabluda oko brijanja i još uvijek nedostaje svest o tome što je dobro, a što ne - rekla je za The Sun.

Ne menjaju žilete dovoljno često

“Više od trećine žena (38 odsto) ne zna da moraju redovno da menjaju žilete kako bi osigurale čvrsto i glatko brijanje kože”, kaže Ukelege.

Ne razumeju prednosti pilinga

Čak 86 odsto žena ne shvata da brijanje, u stvari, može da pomogne u pilingu kože.

Veruju u mitove o tome da dlake rastu gušće i brže

Skoro trećina žena pogrešno veruje da brijanje prouzrokuje brži rast dlaka kao i da one zbog brijanja postaju gušće i tamnije.

Ne koriste kremu za brijanje

Oko 71 odsto žena veruje da sapun i voda deluju podjednako dobro kao i krema za brijanje koja u stvari ima mnog koristi za kožu.

Ne briju se dovoljno često

Skoro trećina (30 osto) dama pogrešno veruje da je svakodnevno brijanje štetno za kožu.

“Zapanjujući broj žena ne menja žilete ili jednokratne brijače redovno koliko bi trebalo, a to može da stvori savršene uslove za nadraženu kožu i neujednačeno uklanjanje dlačica. Takođe, mnoge dame biraju pogrešnu vrstu brijača i ignorišu najvažnije proizvode za pre i posle brijanja”, zaključila je Ukelege.