Najgore mesto za čuvanje parfema je kupatilo. Iznenađujuća infromacija, zar ne? Razlog su česte promene temperature i vlažnosti u toj prostoriji.

Ukoliko držite svoje flaširane mirise na pravom mestu, oni će trajati oko jedne do tri godine. Neki čak zadržavaju svoj miris i preko petnaest godina. Nažalost, kupatilo nije mesto gde će vaš parfem trajati toliko dugo. Ako držite parfem na mestu koje je svetlo i koje se suočava sa velikim promenama temperature, on će brže da izvetri ili da promeni svoj izvorni miris.

Parfem je najbolje držati na mestima gde je temperatura niža, i to ne više od 18 stepeni. Ako svoju bočicu parfema držite u kutijici u kojoj ste ga kupili to takođe može doprineti dugovečnosti mirisa.

Želite li zaista da vaš parfem potraje, možete ga staviti u frižider. To bi mu moglo čak dodati još dve godine mirisa! Samo se pobrinite da ga držite unutar vrata da ne bi postao previše hladan i neprijatan kad ga nanosite.

Drugi način da svoje flašice sa mirisom držite hladnim i zaštićenim jeste da ih umotate u foliju i stavite u fioku ormarića.

Znamo da bi ovo mogla biti loša vest za ljude koji vole da prikazuju svoje bočice parfema kao deo svoje estetike, ali ako želite da vaš parfem potraje, morate ga držati podalje od sunca, toplote i vlage. Uvek možete izložiti boce nakon što su prazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.