Ova mama je objavila fotku u kupaćem: Nekom će biti gadljiva, nekom predmet sprdnje, a meni...

"Vidi kakva si, kosti su ti ispale, pogledaj se, 'kipiš' na sve strane... Imaš celulit, visi ti koža, grudi su se opustile, kako te nije sramota..."

gojaznost, foto: staras/Shutterstock
gojaznost, foto: staras/Shutterstock
.

Koliko puta ste čule ovakve komentare, koliko puta ih rekle, sebi ili nekome ili sebi u bradu?

Jedna hrabra mama iz Splita napisala je baš sve što treba na ovu temu. Tu je i fotka, koju možete pogledati NA OVOM LINKU!

Njen opis prenosimo u celosti.

"Za ovu fotografiju je trebalo najkraće vremena da je napravim, a najdulje da je objavim. Stara je dve nedelje i nisam je objavila do sad jer nisam pronalazila dovoljno vremena da napisem opis uz nju za kojeg smatram da treba ići. Nekome će biti gadljiva, nekome nezanimljiva, nekome pomoć, nekome predmet sprdnje, a meni...

Meni je ovo sve u ovom trenutku. I zato želim s njom pomoći svakoj ženi, devojci i devojcici koja se bori, srami i koju boli ruganje, skidanje u kupaći kostim, nastavite niz same, tu materijala ne manjka.

Za početak, ima nas mnogo koje smo u svom procesu. Neke plaču, a neke se putem, k'o luda ja, samo smeju i slave svaki milimetar uspeha. Ja doslovno ludujem od emocija i srece. Ako me želite zbog nečega voleti i pratiti na ovom mestu, neka to bude zbog toga - što vas podstičem da slavite svaki milimetar svog uspeha. 

Ono sto je meni lično najveća pobeda je to što svoje telo od pre nekih dvadesetak nedelja prvi put gledam drugačijim očima.

Očima koje kažu- volim te i zato ovo radim.

Kao da je neko izglavio onu staru Anu iz mene i stavija neku napredniju verziju mene. Iskreno, neki novi segment ove mene pripisujem koječemu šta mi se dogodilo, pa i trudnoći koja me nadogradila u svakom smislu, potom divnom razdoblju postpartuma i svemu sto je usledilo posle.

Neka stara Ana bi pogledala ovu fotku i rekla- Pff, konačno možeš da obučeš ovaj kupaći, ali i dalje ne valja to ništa. Ne raduj se prerano.

Ova Ana danas, dana 16. juna 2021. kaže:

Ušla si u kupaći kojeg doslovno nisi mogla zakopčati, a sad i donji možeš obući bez da ga stomak ne poklopi i pojede! To legendo! Imas jos posla, to znaš i sama, ali pogledaj šta si učinila u dvadesetak nedelja! Pa samo naprid!

Kad ti kažu 'debela', ti ne reci ništa - i guraj dalje po svom!

Tvoje telo je za tebe najlepše na ovom svetu i sve je šta ti je Bogom dano. Njeguj ga, hrani ljubavlju, čini ga zdravim. Ono te čuva, čuvaj i ti telo.

Tvoj hram, bogatstvo, tvoje... Telo.

I da, summer body- marketing.

Još malo vremena imate do summer body- marketing.

Detoks do leta da možete ići na plažu- marketing i sram da vas bude čime ispirete mozgove ljudima.

Samo ljubav".

Njena objava veoma brzo je dobila veliki broj pohvalnih komentara.

"Ja na ovoj fotki vidim samo divnu, nasmejanu i srećnu mladu ženu!", samo je jedan od njih, piše zena.blic.rs.