Osam efikasnih načina da sprečite kovrdžanje kose!

Vlaga, svakako! Ali nikako nije jedini krivac za kovrdžanje kose! Tu su i, na primer, zagrejane prostorije tokom hladnih godišnjih doba koje takođe vašu sveže isfeniranu kosu potpuno ukovrdžaju. Ali postoji način da to sprečite!

Šampon s glicerinom

Perite kosu šamponom koji ne sadrži sulfate, ali koji je zato bogat glicerinom.

Ovakvi šamponi dubinski neguju kosu i hidriraju vlasi. Bonus dodatak: šampon s visokim postotkom glicerina stvara zaštitni sloj preko vlasi i tako sprečava pucanje kose.

Ne zaboravljajte regenerator

Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora koji sadrži glicerin. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova.

Koristite maske

Podarite kosi dodatnu vlažnost uz pomoć hidriranih maski koji sadrže proteine svile, glicerin i biljne ceramide koji se uspešno bore protiv isušivanja. Poželjno bi bilo naneti takvu masku za kosu barem jednom sedmično, a posebno u zimskim mesecima.

Prirodno osušite kosu

Pustite kosu da se većinom prosuši prirodnim putem (negde oko 90 odsto), pre nego što uzmete fen. Vruć vazduh iz fena za kosu ukloniće vlažnost i tako uzrokovati kovrdžanje, pa ga koristite samo pri kraju sušenja za željeno oblikovanje kose.

Poslužite se serumom

Nakon pranja kose nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima, koje će sprečiti kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na mokru kosu, a osiguravaju vam oblikovanje pramenova po želji.

Ukrotite kovrdže u konjskom repiću

Ako ste kosu skupili u rep, ali na polovini radnog dana primećujete kovrdžanje sitnih dlačica oko glave - sputajte ih lakom za kosom. Ako ipak primećujete kovrdžanje kose u repu, iskoristite običan losion za ruke. Nanesite manje količine na dlanove, pa njim lagano prođite kroz konjski rep i zagladite frizuru.

Planirajte unapred

Iz kuće ne izlazite bez jakih ukosnica i laka za kosu koji će vam pomoći u sputavanju neposlušnih vlasi oko glave nakon što napravite frizuru poput zaglađene punđe.

Tretirajte kosu pre vežbanja

Upotrebite omiljene proizvode za negu kose - poput regeneratora koji se ne mora isprati - pre nego što odete u teretanu. Vežbanje podstiče lučenje znoja koji sadrži so i koji će isušiti vlasi, te ih naknadno ukovrdžati.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i: 

Napravite lokne uz pomoć časopisa!