Očistite ČETKICE ZA ŠMINKU na ova tri načina, uz sastojke koje sigurno već imate kod kuće - BIĆE KAO NOVE!

Da li menjate vaše četkice za šminkanje kada se isprljaju, pa svako malo trčite u prodavnicu po nove?

Izvor: Stil/Milica Krajnović  |  
Foto: Merydolla/Shuttrstock
Foto: Merydolla/Shuttrstock
.

Pokazaćemo vam kako da ih očistite sa sastojcima koje sigurno već imate kod kuće i biće kao nove.

PRVI NAČIN

Potreban vam je deterdžent za sudove i silikonska spravica namenjena baš za ovu svrhu koja ima neravnu ispupčenu površinu. Prvo isperemo četkicu vodom, a zatim sipamo deterdžent na našu spravicu. Nakon toga kružnim pokretima četkice po neravnoj površini je čistimo. Na kraju je ponovo isperemo vodom.

DRUGI NAČIN

Koristimo tečni sapun ili šampon u kombinaciji sa istom silikonskom neravnom površinom i ponavljamo postupak. Ova specijalna spravica uskoro će promeniti boju od prljavštine koja će izaći iz vaše četkice, zato je potrebno s vremena na vreme isprati pa nastaviti sa postupkom.

TREĆI NAČIN

Glicerinski sapun. Za ovu metodu pranja to je sve što vam je potrebno. Zato je ovo verovatno najbolji i najlakši način čišćenja. Naime potrebno je pokvasiti četkicu vodom i zatin trljati o sapun i videćete kako se četkica maltene sam čisti, a prljavština nestaje.

Za kraj otkrićemo i jedan tajni trik kako da četkice ostanu mekane i duže traju. Nakon što smo ih oprali, čiste četkice premazaćemo maskom za kosu, nakon što odstoje 15-ak minuta ponovo ih isperemo mlazom vode i lagano osušimo peškirom.

Četkice bi najbolje bilo da čuvamo u specijalnim futrolama da bi im sačuvali oblik.