Novi "BJUTI" TRIK sa TikToka: Pogledajte na koji način možete savršeno da PRIKRIJETE svaku BUBULJICU! (VIDEO)

Iako smo svi različiti i nemamo iste probleme sa kožom, verovatno ste barem jednom hteli da prekrijete nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacijskim mrljama, bubuljicama ili samo neujednačenoj teksturi.

Ilustracija Foto: New Africa/Shutterstock
Ilustracija Foto: New Africa/Shutterstock
.

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prikrivanje akni, a jedna za koju možda dosad niste čuli je tzv. “ljepljiva metoda” (sticky method).

Iako naziv zvuči poprilično odbojno, dobra je stvar što su potrebna svega tri proizvoda, a prema šminkerki koja ju je osmislila – ovim načinom prekrit ćete sve nesavršenosti na licu.

Mikajla Nogijera na TikToku je pokazala kako u potpunosti prekriva akne, a skupila je više od tri miliona pregleda u manje od 24 sata od objave, piše Glamour.

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound - Mikayla Nogueira

.

Proces počinje hidratantnim serumom koji će ostaviti lepljiv sloj na vašoj koži.

Iako je Mikajla sama odlučila da koristi serum s hijaluronskom kiselinom, napominje da će “svaki serum koji ostavlja lepljivi finiš na licu nakon nanošenja biti delotvoran”.

Zatim pređite na sledeći korak – nanesite prajmer, odnosno bilo koji proizvod koji je namenjen pripremi kože, a takođe pomaže u prijanjanju šminke na lice.

Nakon toga će vam lice biti izrazito lepljivo i upravo to želite postići jer će se, kako kaže šminkerka, vaš mat korektor na lice prilepiti poput lepka.

Najvažniji korak je da pustite korektor da se osuši (zato je mat opcija najbolja).

"Sačekajte do pet minuta da se potpuno osuši. Vreme sušenja je vrlo važno za sredstva lepljive teksture. Čak preporučujem korištenje ventilatora ako ga imate", objasnila je Mikajla u snimku.

Na kraju, nakon što se korektor osuši, preko njega stavite podlogu – puder srednje do pune prekrivnosti, a za nanošenje koristite beauty blender.

Potom dovršite ostatak svoje rutine šminkanja.