Lepe i sa naočarima

Ne brinite da ćete izgledati manje ženstveno sa naočarima, jer možda će vam upravo one podariti lepši izgled. Ali da biste to postigli, neophodno je da znate nekoliko osnovnih pravila.

.

Trebalo bi da počnete da nosite naočare za vid, ali strahujete da ćete tako da izgubite dobar deo ženstvenosti. Razmišljajte pozitivno. Možda vam upravo naočare podare lepši izgled. Ali da biste to postigli, neophodno je da znate nekoliko osnovnih pravila.

Za početak važno je da vam obrve budu lepo oblikovane, jer one dolaze do izražaja kada nosite naočare. Možete čak i da ih naglasite uz pomoć olovke.

Koristite korektor, jer naočare još više ističu tamne podočnjake. Prvo nanesite korektor, a onda ga uz pomoć sunđerčića ravnomerno rasporedite.

Da biste izgledali lepše, počnite i da uvijate trepavice, jer ćete na taj način postići da oči izgledaju veće. Nanesite malo maskere koja dodaje volumen.

Kada je reč o senkama, koristite one koje se slažu uz boju rama naočara. Na primer, ako naočare imaju braon okvir, izgledaćete ljupko ako na kapke stavite malo plave senke. Ali ako volite klasičniji i što prirodniji izgled, onda koristite neutralnije boje senke.

Još jedan način da ispod naočara izgledate očaravajuće jeste da stavite ajlajner. Tamnobraon ili sivi učiniće da oči igledaju veće i svetlije.

Ne zaboravite da namažete i usne. U slučaju da naočare imaju braon ili crni ram, savetuje se da na usne nanesete jarkocrveni ruž ili onaj u pink boji. Međutim, ako je okvir obojen, koristite mat karmine u neutralnijim bojama ili sjaj za usne, kako biste izbegli previše boja na jednom mestu.

Najzad, ako je potrebno, promenite frizuru. Volite li dugu kosu, pustite je da slobodno pada. Osobe koje više vole kraću kosu možda bi trebalo da isprobaju bob frizuru i naočare mačkastog oblika.