KORA BANANE kao ZAMENA ZA BOTOKS? Došao je novi trend... (VIDEO)

Ovaj "tretman" nazivaju alternativom injekcijama botoksa protiv starenja. U slučaju da se plašite estetskih korekcija ili jednostavno želite da ih izbegnete, mnogi komentarišu da kora banane ima slično dejstvo po kožu lica.

Izvor: vecernji.hr/Ana Hajduk  |  
Ilustracija Foto: Bigc Studio/Shutterstock
Ilustracija Foto: Bigc Studio/Shutterstock
.

Influenceri na društvenim mrežama stavljaju koru banane na lice u nadi da će im to zategnuti kožu i pružiti joj sjaj.

Kejti Džejn Hjuz, šminkerka iz Njujorka koju prati 270 000 ljudi, objavila je video na kom isprobava ovaj trend, u nadi da će pokazati njegov prirodni efekat botoksa, prenosi Dejl Mejl.

Trljanje kore banane o lice učinilo je njenu kožu mekšom, a pore suženijim, tvrdi Kejti u svom novom videu koji je pregledan 750 000 puta.

Ova influenserka je oduševljena trendom, zbog čega je izjavila da će ga ubuduće primenjivati.

Međutim, doktori nisu toliko uvereni u efekat banane.

"Ne postoji dodatak iz ishrane koji će vam dati isti učinak kao botoks kada ga ubrizgate', rekla je dermatološkinja iz Toronta dr Greta Jadav.

"Još uvek nema zvaničnih naučnih dokaza koji bi upućivali na to da će trljanje kore banane na lice pomoći kod bora, podočnjaka ili upala, dodala je specijalizant dermatologije dr Tejlor Bulok sa klinike Klevelend.

Dr Jadav je izjavila da, iako kora banane ima antimikrobna svojstva, dobrobiti su toliko male da ih verovatno nećete ni primetiti. Umesto toga, doktorka je preporučila proizvod za kožu bez recepta poput seruma sa vitaminom C. Uprkos tom mišljenju, korisnici društvenih mreža su izgleda obožavaoci ovog novog trenda, koji svakako ne može da šteti koži lica.