Jesen vreme opadanja kose

U jesen smo suočeni sa time da nam kosa opada više nego tokom ostalih meseci i često paničimo, misleći da se radi o nekoj bolesti i da ćemo ostati bez kose.

.

Opadanje kose u periodu kada se menjaju godišnja doba, naročito u jesen je sasvim normalno, iako se ne zna pouzdano zbog čega se ovo dešava.

Ako mislite da vam kosa previše opada, podignite kosu sa čela i ako primetite da niču nove vlasi, budite sasvim mirne, to se vaša kosa samo obnavlja.

Da biste sprečile preterano opadanje, trudite se da se zdravo hranite i konzumirate namirnice bogate vitaminom B, mahunarke, krompir, suvo voće i ponekad popijte čašu piva.

Koristite što blaže šampone i povremeno skratite vrhove svoje kose, oslobodite je "mrtvih" krajeva.

Vreme dok gledate neki film iskoristite da kružnim pokretima, ne pritiskajući previše masirate deo glave obrastao kosom, čime ćete pospešiti cirkulaciju, a time i rast kose.

Vodite računa koju farbu za kosu koristite, dobro pročitajte uputstvo i pri kupovini se ne vodite za cenom, nego za kvalitetom.

Povremeno, bar jednom u petnaest dana, stavite neko prirodno pakovanje na kosu koje ćete same napraviti.

Predlog za pakovanja:

žumance i AD uljane kapi

žumance i maslinovo ulje

žumance i orahovo ulje

Jedno od ovih jednostavnih pakovanja dobro utrljajte u kosu, uvijte je peškirom i držite što duže, dobro bi bilo da tako i prespavate, a zatim je operite.