Ispravite kosu bez peglanja i feniranja!

Želite ravnu kosu, ali ne želite da je uništavate toplotom? Postoje veoma jednostavni načini da to efikasno i uradite...

.

Hladno feniranje

Operite kosu na uobičajen način. Koristite šampon za ravnu kosu i nanesite nešto više balzama i ostavite da duže deluje na kosi. Sam balzam će učiniti da vam se kosa malo ispravi. Nakon toga nežno posušite kosu peškirom. Nemojte je trljati jer se tako čupa i oštećuje, već je samo umotajte u peškir i ostavite da peškir upije vlagu. Nanesite serum za ispravljanje kose, ukoliko ga imate. Oni vam mogu biti od pomoći. Ako nemate ovaj serum, možete koristiti balzam koji se ne ispira ili neki drugi leave-in proizvod za kosu. Upalite fen na najhladniji vazduh i počnite da sušite kosu deo po deo. Usput koristeći ravnu četku, raščešljavajte. Sušenje će duže trajati, ali ćete sigurno dobiti željeni efekat. Na suvu kosu takođe možete naneti serum protiv kovrdžanja i tako zapečatiti ceo proces.

NAPOMENA: Hladno feniranje koristite samo leti!

Vikleri

Koliko god zvučalo kontradiktorno, vikleri su odličan način da ispravite kosu. Operite kosu na način koji smo naveli u prethodnom uputstvu. Kada ste blago prosušili kosu navijte je pramen po pramen na viklere - što veći to bolji! Uvijajte kosu prema unutra (ka temenu). Obratite pažnju da kosa bude vlažna tokom celog procesa. Ukoliko se neki deo osušio, pokvasite ga. Na svaki pramen, dok je još umotan u vikler, nanesite penu za kosu. Držite viklere na kosi sve dok se ne osuši. Ukoliko želite da ubrzate proces, možete iskoristiti fen, ali namestite ga na što nižu temperaturu. Na kraju skinite viklere i dobro išćešljajte kosu.

Hemijsko ispravljanje

Ovo je metoda koja je postala sve češća. Čule ste za brazilsko ispravljanje kose? Slično je stavljanju mini-vala, tj. koristi se slična hemija, ali umesto da dobijete trajne lokne, dobićete trajno ispravljenu kosu. Trajaće sve dok vam kosa ne izraste, pa ostanete sa gornjim delom prirodnim, a donjim ispravljenim. Ipak, imajte u vidu da ovakvo ispravljanje kose nije preporučljivo ako imate farbanu ili oštećenu kosu i da od pomenutih metoda NAJVIŠE oštećuje kosu.

Izvor: Cosmopolitan.rs