GREŠKE koje treba da izbegavate kada ISPROBAVATE ODEĆU u butiku

Kupovina odeće nije uvek najprijatnije iskustvo, posebno kada treba da je isprobate. Još je gore kada vam neki komad odeće odlično stoji u kabini, a kada ga probate kod kuće, uopšte vam se ne sviđa.

Izvor: crnobelo.rs/Spirova S.  |  
Ilustracija Foto: Olek Lu/Shutterstock
Ilustracija Foto: Olek Lu/Shutterstock
.

Da biste izbegli ovakve situacije, morate biti svesni nekih grešaka koje pravimo skoro svi. U nastavku vam predočavamo neke od najčešćih grešaka...

Ne nosite odgovarajući donji veš kada isprobavate

Veoma je važno da nosite odgovarajući donji veš kada isprobavate nešto u prodavnici, jer samo tako ćete moći da vidite da li vam stoji dobro.

Ako, na primer, odete da kupujete majicu na bretele i nosite sportski grudnjak, verovatno vam se neće svideti kako vam majica stoji. Ako krenete u kupovinu tesne haljine i nosite donje rublje koje se vidi, sigurno vam se neće svideti kako izgledate sa uskom haljinom.

Ne probate da se krećete u odeći

Ne zaboravite da isprobate da li možete da se krećete u odeći. Ako kupite pantalone koje vam odlično stoje, ali u njima jedva hodate, teško da ćete ih nekada obući. Pa, obavezno napravite nekoliko koraka i sedite pre nego što kupite odeću.

Ne ogledate se u svojoj odeći pre nego što počnete sa isprobavanjem

Pre nego što probate odeću, dobro se pogledajte u ogledalu u odeći u kojoj ste došli. Pošto su ogledala u kabinama različita, a neka zaista mogu učiniti da izgledate šire, bilo bi dobro da uočite takve stvari sa odećom koju već imate na sebi. Na taj način ćete lakše odrediti da li komad garderobe koji probate čini da izgledate šire ili je to samo „iluzija“ koju pravi ogledalo.

Isprobavate u čarapama ili u neodgovarajućim cipelama

Sigurno vam se desilo da probate neku haljinu dok nosite šarene čarape i da pomislite da će sigurno izgledati dobro kada je kod kuće obučete sa štiklama. Da ne biste rizikovali i kupili nešto što vam neće dobro stajati kod kuće, sa sobom ponesite i cipele sa kojima planirate da nosite odeću.

Uzimate samo jedan broj odeće

Čak i ako stalno kupujete iz jedne te iste prodavnice, nekada brojevi mogu varirati u zavisnosti od modela. Da ne biste nekoliko puta izlazili iz kabine, uvek uzmite najmanje dva različita broja za isprobavanje.

Idete u kupovinu u odeći koja se teško skida

Imajte na umu da ćete morati da se skidate nekoliko puta kada isprobavate odeću, posebno ako idete u nekoliko različitih prodavnica. Da biste pojednostavili isprobavanje, obucite odeću koju lako možete da skinete i obučete. Na primer, umesto košulje sa dugmićima, obucite nešto sa patentnim zatvaračem. Ako je toplo, obucite suknju ili haljinu umesto pantalona.

Ne ogledate se sa svih strana

U kabini se dobro ogledajte sa svih strana, a ako kabine imaju i jedno veliko, "zajedničko“ ogledalo, obavezno se ogledajte i tamo.

Nosite veliki nakit

Ogromne minđuše i mnogo prstenja sigurno će vam smetati kada isprobavate odeću, a sa njima je možete i oštetiti. Pa, najbolje je da ne nosite nakit kada planirate da isprobavate odeću, ili barem izaberete nešto minimalistički.

Ne ogledate se na drugom svetlu

Svetlost u kabinama za isprobavanje nije uvek najbolje i nekada može čak i da promeni boju odeće. Zato se obavezno ogledajte i izvan kabine, odnosno na velikom ogledalu u garderobi gde je osvetljenje obično mnogo bolje.

Unosite mnogo komada garderobe u kabinu

Iako svi volimo da kupujemo odeću, ovaj proces može biti veoma naporan, pogotovo ako uzmete da isprobate mnogo komada garderobe. Bolje je da uzmete najviše 3-4 komada garderobe na koje ćete dobro obratiti pažnju, nego da uzmete 5 i više koje ćete isprobati samo na brzinu.