Frizerka otkrila: Perem kosu JEDNOM U OSAM NEDELJA, ludost je što to radite češće

Frizerka Majkla Denis je na svom TikTok nalogu podelila šokantnu vest!

Smatrajući da je nepotrebno često pranje kose tokom nedelje, Majkla je istakla da kosu može da ne pere i do osam nedelja.

Zatim je otkrila svoje savete kako "osposobiti" kosu da joj ne treba često pranje.

"Moja tajna je: manje pranja. Ne stavljam dezadorans, nemam četku za kosu, a umivanje samo troši vreme. Prvo morate svoj "dan pranja" da pomerite za dan, a onda na još neki dan. Svaki put kada mislite da treba da operete kosu, dodajte još koji dan. Ludost je da je perete često", rekla je ova frizerka u videu.

Ali, šta se postiže tim proređenim pranjem?

Na ovaj način frizerka "trenira" svoju kosu da se što manje masti i ta neoprana kosa na kraju nije prljava ni masna.

Inače, ona ima preko 23 godine frizerskog iskustva.

Po komentarima ispod videa, vidi se da se retko ko složio sa njenom metodom:

"Jednom nedeljno je pranje obavezno za mene." Druga žena je dodala: "Ne može da prođe više od deset dana da ne oprem kosu...osećam se prljavo ako to ne uradim."

Jedan Tiktokerka je dodala: "Prešla sam s pranja kose jednom dnevno na jednom nedeljno i osećam razliku", prenosi miss7.24sata.hr.

Frizerka tvrdi da je razlog zašto ljudi imaju preterano suve i ispucale krajeve ili masnu kosu zato što prečesto peru svoju kosu i tako je izlažu raznim hemikalijama.

@michelledennismumof.3

I can go with out washing for 8 weeks! Do you suffer with oily hair or over dry ends? It’s because your over washing it #hair #hairtips #momsoftiktok

♬ Poof Be Gone - KyleYouMadeThat & Yung Baby Tate & Yvette