FRIZER OTKRIO GENIJALNE TRIKOVE: Evo kako da bojena kosa duže ostane sjajna i lepa

Plavuše mogu da produže trajanje boje tako što će kosu nakon pranja isprati blagim ohlađenim čajemo od kamilice, pa zatim vodom. Bez obzira na to koje boje je vaša kosa, izrastak ćete najbrže prikriti ako ukovrdžate kosu.

Foto: NAS CREATIVES / Shutterstock
Foto: NAS CREATIVES / Shutterstock
.

U specijalizovanim prodavnicama možete da pronađete veliki broj raznih preparata koji mogu da vam pomognu da što duže sačuvate boju kose. Ipak, treba voditi računa da oni u sebi ne sadrže sulfate, jer su oni snažne hemikalije koje nepovoljno utiču na izgled vaše kose, upozorava Dejvid Stanko, savetnik za boje.

- Važno je da bojenu kosu ne izlažete visokim temperaturama. Sastojci boje uklanjaju zaštitni sloj folikula dlake, kako bi što dublje prodrla u nju - objašnjava Džon Voren, poznati frizer slavnih iz Njujurka.

Ukoliko prilikom sušenja kose koristite fen ili presu ona će veoma brzo izgubiti vlagu i izgledaće suvo poput slame. Ukoliko ipak ne možete bez njih pre sušenja obavezno nanesite sprej za zaštitu kose od visokih temperatura.

Plavuše boju mogu da produže tako što će kosu ispirati blagim čajem od kamilice, a onda vodom. Ukoliko želite da prikrijete izrastak, uvijte kosu, lokne najbolje sakrivaju izrasli koren, piše 24sata.hr.

Ispiranje uz malo sode oživljava vlasi

Voda iz česme sadrži hlor i magnezijum koji se mogu nataložiti na kosi, zbog čega će ona izgledati beživotno. Zato nakon tuširanja kosu isperite s malo gazirane vode ili vodom u koju ste dodali malo sode bikarbone.

Četkicom za zube protiv izrastka

Ako želite da brzo zakamuflirate izrastak, a nemate mnogo vremena rešenje je senka za kosu, koja je najprbližnije boje vašoj boji kose. Uz pomoć stare četkice za zube nanesite senku na izrastak. Do sledećeg pranja izrastak će biti manje upadljiv i vaša kosa će imati bolji volumen.