Evo kako da napravite rumenilo od PRIRODNIH SASTOJAKA - Kada ga nanesete, izgledaćete kao da ste posetili PROFESIONALNOG ŠMINKERA!

Domaću kozmetiku je mnogo lakše pripremiti nego što mislite.

Izvor: Ženski magazin  |  
Foto: KMNPhoto/Shuttrstock
Foto: KMNPhoto/Shuttrstock
.

Iako kozmetička industrija danas pokušava da umanji svoje štetne efekte i koristi neke prirodne sastojke u svojim proizvodima, ipak ne može veštačko biti bolje od prirodnog! Zato prestanite da izlažete svoju kožu različitim industrijski proizvedenim kozmetičkim preparatima i pružite joj isključivo prirodne proizvode.

Prirodni sastojci ne izlažu kožu bilo kakvim štetnim posledicama. Danas predlažemo da napravite same prirodno rumenilo.

Sastojci:

  • 1/2 kašičice praška Aru (tropska biljka u prahu arorut) ili bebi puder
  • 1/2 kašičice organskog kakao praha
  • 1/2 kašičice hibiskusa u prahu
  • Teglica koja se hermetički zatvara, gde ćete čuvati rumenilo

Priprema:

Navedene količine su optimalne, ali zavisi od toga kakav ten imate i kakvu nijansu želite da dobijete. Prvo u činiju stavite 1/2 kašičice praška aru, možete potražiti u apotekama, a ako ne možete da nađete, kao zamenu možete koristiti bebi puder. Aru prah ili bebi puder će služiti kao osnova.

Od kakao praha i praha hibiskusa zavisi kakvu nijansu želite da dobijete. Ako želite bronzanu nijansu dodajte kakao, a ako želite više pink dodajte prah hibiskusa. Dok mešate sastojke, povremeno isprobajte nijansu na svojoj koži tako što ćete malo rumenila staviti na unutrašnju stranu ruke. Eksperimentišite dok ne dobijete željenu nijansu. Dobijeni prah stavite u malu posudu ili teglicu.

Uživajte u svom novom prirodnom rumenilu koje će dati lepu boju i zdrav sjaj vašoj koži.