Domaće maske za svaki tip kože lica: Jednostavno ih možete sami napraviti

Kada se odlučite da napravite sami domaću masku za lice ono što je važno jeste da se pridržavate tačne količine sastojaka. Eterična ulja koja koristite za njihovu pripremu treba da budu vrhunskog kvaliteta.

Foto: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock
Foto: Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock
.

Pre nego što odaberete koju masku ćete da napravite potrebno je prvo da pripremite svoju kožu. Prvo lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka koji se nalaze u maski. Ovaj čaj možete da koristite i kao tonik. Natopite tufere čajem i laganim pokretima očistite lice. Dok uživate sa maskom na licu, na oči možete da stavite kesice čaja na oči. Ublažiće vam podočnjake i vratiti svežinu podurčju oko očiju.

Maska za normalnu i suvu kožu

Pomešajte kašičicu jogurta sa kašičicom meda. Dodajte kap eterična ulja od ružinog drveta. Mešajte sastojke dok ne dobijete finu, kremastu smesu.

Umasirajte je na čistu kožu lica, a nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska koži vraća vlažnost, a možete je primenjivati dva puta nedeljno, 24sata.hr.

Maska za zrelu kožu

Manju bananu, kašičicu devičanskog maslinovog ulja, kašičicu meda i kap eterična ulja smilja umešajte u glatku, kremastu smesu i nanesite na čisto lice.

Nakon 20 minuta skinite vatom i isperite. Kod izborane kože, nakon skidanja maske u kožu utapkajte nekoliko kapi čistog devičanskog maslinovog ulja.

Maska za masnu i mešovitu kožu

Pomešajte kašičicu jogurta i kašičicu hladno ceđenog ulja jojobe pa dodajte kap eteričnog ulja lavande. Smesu nežno umasirajte na čisto lice.

Nakon 15-ak minuta skinite masku mlakom vodom. Ova maska je vrlo nežna pa je možete koristiti svaki drugi dan. Dobra je i za kožu s aknama.