Da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa otkriva pravilo "5,7 cm"

Ne znate za ovo pravilo? E pa trebalo bi da znate! Evo o čemu se radi....

.

Pravilo od 5,7 centimetara otkriva stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

Jeste li ikada čuli za frizersko pravilo od 5,7 centimetara? Osmislio ga je britanski frizer Džon Frieda iz kompanije "Color Wow", koji tvrdi da ova mera igra prelomnu ulogu kada birate hoćete li da skratite kosu ili da ostavite nešto duže vlasi. Definitivno vredi isprobati ovaj jednostavan test.

Ne treba da se konsultujete s frizerima, niti da provedete sate u istraživanju na internet frizerskim stranicama ako želite da skratite kosu. Dovoljno je posegnuti za običnom olovkom i lenjirom. 

Lenjir položite paralelno s vratom ispod uveta, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uveta i brade veća od 5,7 centimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dve tačke lica 5,7 centimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

UGLOVI PRESUDNI ZA SAVRŠENU FRIZURU

"Sve je stvar uglova. Ovo pravilo je osmislio Džon Frieda nakon što je detaljno proučavao lica slavnih klijentkinja. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima daju najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica" tvrdi Žils Robinson iz firme "Color Wow" specijalizovane za proizvode za kosu.

Pravilo od 5,7 centimetara najbolje može da se proveri na slavnim damama iz sveta javnog života.

Hale Beri i Audri Hepburn, na primer, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 centimetara, dok su Kim Kardašijan i Sara Džesika Parker u "suparničkim" taborima.

Izvor: Zadovoljna.hr