Čeznete za dugom kosom? Ovo su saveti kako da je imate, i pored redovnog šišanja

Toliko čeznete za dugom kosom, a nikako da je imate. Koliko god se trudili da odložite odlazak frizeru, povremeno šišanje je ipak neizbežno i neophodno za zdrav izgled vaše kose.

duga kosa, foto: Depositphotos/Subbotina
duga kosa, foto: Depositphotos/Subbotina

U nastavku teksta vam donosimo nekoliko trikova kako da ostvarite svoj san o dugoj kosi.

Regenerator

Svaki put kada operete kosu, nanesite regenerator. On je zakon! Pored stilozovanja kose i ostalih spoljašnjih faktora kojima su vaše vlasi izložene, način obnavljanja kose u vidu regeneratora se uvek savetuje. Nanošenjem se jača kosa i nadomešćuju se uzgubljeni proteini i lipidi spoljašnjeg sloja kose.

Ne perite je svaki dan

Neverovatno je koliko žena izbegava regenerator, a možda je bolje da izbegavaju korišćenje šampona svakog dana. Većina njih sadrži snažne sastojke, koji osim prljavštine, uklanjaju i sloj prirodnih ullja nužnih za zdravu kosu.

Uvek se odlučujte za one šampone koji nemaju sulfate i koncetrišite se da više perete koren kose, a ne vrhove.

Maska jednom nedeljno

Iako vam deluje kao da imate mnogo posla, ali maska za kosu jednom nedeljno je takođe jedan od obaveznih metoda negovanja frizure. Townsend preporučuje nanošenje maske ili tremanskog ulja jednom nedeljno i to bez obzira da li imate frizuru ili je štitite preparatima za stajling.

Nežno češljanje

Agresivno ili nemarno češljanje vlasi može izazvati mnogo fizičke štete po vlasi, što pak sprečava zdrav rast kose. Dok raščešljavate kosu, počnite od vrhova i nežno pređite na koren kose, savetuje cosmopolitan.hr.

Instinktivno kosu češljamo od korena prema dole, ali tako male zapetljaje činimo većima i tako se zapravo i čupamo. Umesto da koristite stari češalj koji vam stoji odložen godinama u kupatilu, nabavite četku sa prirodnim dlakama vepra jer se njome prirodna ulja iz vlasišta glave ravnomerno raspoređuju po vlasima.