PET načina da vrlo lako skinete ućebane grudvice sa džempera

Ne bacajte odmah džemper kada ugledate ućebane grudvice na njemu! Postoji nekoliko jednostavnih načina da ih se rešite, ali ih NIKAKO ne čupajte.

.

1. Makaze.

Najlakše ćete ih ukloniti makazama, ali morate biti oprezni da pritom ne biste isekli garderobu. Stavite džemper na ravnu površinu, zatim ućebane grudvice uhvatite prstima i pažljivo ih isecite.

2. ‘Češalj’ ili kamen za džempere takozvane čupkalice.

Ova dva proizvoda namenjena uklanjanju ostataka vune možete da kupite u prodavnicama ili na internetu.

3. Kamen za pete.

Ako brzo morate da se rešite ućebalih grudvica, a nemate pri ruci kamen za vunu ili češalj, upotrebite kamen za pete. Njegova gruba tekstura odlična je 'udica' na koju će se zakačiti ućebana vlakna.

Nežnim pokretima prelazite preko garderobe koju želite da očistite, a ućebane grudvice će se zbog teksture uhvatiti za grubi kamen. Brzo i jednostavno rešenje prilikom kojeg treba da imate na umu da morate da budete veoma pažljivi da ne biste oštetili odeću.

4. Brijač 

Da bi trik s brijačem bio delotvoran odeću koju planirate da 'tretirate' prvo okrenite naopačke i operite na odgovarajućoj temperaturi. Kada se odeća osuši vratite je na pravu stranu i raširite. Rukom potom zategnite deo preko kojeg ćete prelaziti brijačem.

Laganim potezima odstranite ućebane grudvice, povlačeći brijač dovoljno daleko da ne biste oštetili tkanje. Nakon ove male 'estetske operacije' odeća bi trebalo da izgleda kao nova.

5. Sunđer 

Iako sunđer i mekani džemper nisu pojmovi koje vežemo jedne uz druge u ovom slučaju upravo bi sunđer mogao da vašem džemperu da novi sjaj. Lagano i na maloj udaljenosti s grubljom stranom sunđera prelazite preko ućebanih grudvica koje bi trebalo da se uhvate na grubu teksturu tog kuhinjskog pomagala.

Izvor: Zadovoljna.hr