SEDAM činjenica o brazilskoj depilaciji koje vam kozmetičarka možda neće reći

Brazilska depilacija nije prijatna! Zato sledeći put na skidanje dlačica idite pripremljeni!

.

1. Nemojte da odlazite na depilaciju u uskim farmerkama.

Depilacija otvara pore i zbog toga depilirano područje postaje mnogo osetljivije nego inače. Nošenje preuske garderobe može da prouzrokuje osip i zato pre obucite široku suknju ili široke pantalone. Kozmetičari preporučuju da prvu noć nakon depilacije spavate bez gaćica u udobnoj pamučnoj pidžami.

2. Nakon 'brazilke' skloniji ste infekcijama.

Brazilskom depilacijom uklanja se gornji sloj kože zbog čega bakterije lakše ulaze u organizam. Zato, nekoliko dana nakon depilacije još više vodite računa o higijeni intimnog područja dok se koža ne oporavi.

3. Dobra kozmetičarka zna kako da umanji bol.

Većina žena tvrdi da kod skidanja voska osećaju intenzivni pritisak i osećaj pečenja, ali ne i jak bol. Ako zaista osećate jaku i izrazitu bol kod depilacije, velika je verovatnoća da vaša kozmetičarka ne radi dobro svoj posao. Pokušajte da pronađete drugu kozmetičarku, a ako intenzivan osećaj ne nestaje to znači da ste jako osetljivi na bol i u tom slučaju možda bi ipak trebalo da izbegavate depilaciju.

4. Kozmetičarke ne osuđuju.

Retkima nije neprijatno kada se skinu pred kozmetičarkom i doslovno izlože svoje najintimnije delove tela njenim pogledima, ali ona zaista ne misli o tome kako izgledate ili koliko ste "zarasli". Depilacija je za nju posao kao i svaki drugi zato se na miru prepustite sigurnim rukama svoje kozmetičarke.

5. Žele da pripazite na higijenu pre dolaska u salon.

Svi bi trebalo da znamo da je tuširanje pre depilacije obavezno! 

6. Ne preporučuju brazilsku depilaciju tokom menstruacije.

Neki saloni ne rade depilaciju dok žena ima menstruaciju, a drugi s tim nemaju problema dokle god žena ima tek zamenjen tampon i ako nigde nema tragova krvi. Međutim, imajte na umu da vam je tokom menstruacije zbog naleta raznih hormona koža osetljivija pa je depilacija uvek bolnija i zato se preporučuje da pričekate s njom.

7. Lagano krvarenje nakon depilacije nije neuobičajena pojava.

Folikul dlačice povezan je s malim krvnim sudom. Kada se prvi put radi brazilska depilacija dlačice će pružati otpor i zbog toga može doći do malog krvarenja iz pora. Da biste to izbegli, pre depilacije napravite nežan piling da biste "opustili" dlačice.

Izvor: Zadovoljna.hr