Lepota

Čelična lejdi - u pantalonama samo u rudnik, nikada bez potpetica!

Dok su svi mislili da njeno obezbeđenje u džepovima kaputa krije opasno naoružanje, nisu ni slutili da su to "oružje" ustvari POTPETICE!
30.11.2015. - 10:36h

Uvek u suknji i na visokim potpeticama, nekadašnja britanska premijerka Margaret Tačer mogla se videti u pantalonama samo kada je morala da siđe u rudarsko okno, saznaje se iz aukcijskog kataloga njenih predmeta.

Kako prenosi AFP, aukcijska kuća Kristi staviće sledećeg meseca na prodaju 350 ličnih predmeta "čelična lejdi", uključujući odeću, pisma, knjige, nameštaj i nakit.

Čarls Pauel, koji je bio Tačerkin lični sekretar, ispričao je da je za sahranu sovjetskog lidera Jurija Andropova, u februaru 1984. godine, premijerka morala zbog velike hladnoće da pozajmi krzneni kaput i čizme.

"Njen telohranitelj je stajao iza nje, sa nabreklim džepovima za koje su ruski bezbednjaci mislili da kriju impresivno naoružanje", kazao je Pauel čije reči citira katalog.

"Kada su se vratili u Kremlj, ona je skinula čizme, a on je iz džepova izvadio i dodao joj cipele na štiklu", naveo je on.

Tačerkina asistentkinja Sintija Kroford rekla je da je vodila dnevnik odeće kako se premijerka ne bi dva dana za redom pojavila u istom izdanju.

"Mrzela je pantalone, mislim da smo kupili dva ili tri kostima sa pantalonama koja ona nikada nije htela da obuče", ispričala je Kroford koja je više od 35 godina radila za britansku premijerku.

"Jedini put kada je pristala da nosi pantalone, bilo je kada je sišla u rudnik", istakla je ona, otkrivši, takođe, da je Tačerka, ćerka krojačice i piljara, imala običaj da "reciklira" dugmiće, otšivajući ih s jednog odevnog predmeta i zašivajući ih na drugom.

"Nismo bacali dugmad, posebno što su mnoga bila veoma skupa", objasnila je Kroford.

Famozne tašne britanske premijerke morale su da budu dovoljno velike da u njih stane kutija s puderom, karmin, češalj, mala beležnica s nalivperom, ali i savijena dokumenta veličine A4", rekla je ona, dodavši da se trudila da premijerku svaki put obuče u bojama zemlje koju je posećivala.

"Kada je otišla u Izrael, na primer, Tačerka je nosila svetlo plavi kostim sa krem obrubom, u boji izraelske zastave, a kada smo bili u Poljskoj bila je obučena u zeleno jer je to boja nade u Poljskoj", rekla je Kroford.

Margaret Tačer (1925-2013) je bila prva žena predsednik Konzervativne stranke, a potom i prva žena predsednik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, položaj koji je držala od 4. maja 1979. do 28. novembra 1990, što je najduži mandat jednog predsednika vlade Ujedinjenog Kraljevstva od 1827. godine.

Izvor: Tanjug