Lepota

Pet načina da bezbolno hodate na štiklama!

One su neizostavni deo svake modne kombinacije, ali nekada je njihovo nošenje nepodnošljivo. Bole vas noge od štikli? Rešenje se nalazi u tekstu...
11.02.2015. - 09:50h

1. Čest razlog neudobnosti štikle je izrazito tanka potpetica koja na peti izaziva bolnu tačku posebno nakon višesatnog održavanja balansa. Takve štikle su zahvalne za nošenje ukoliko na njima planirate da provedete tek dva sata, spas za duži period šetnje na štiklama su kockaste "blok" štikle. Takvi modeli su trenutno u trendu što je dodatni razlog da ih uvrstite u svoj ormar.

2. Bezbolan hod omogućava i platforma cipela i to isključivo zbog povišenog gazišta ali i deblje potpetice. Ove sezone su veliki hit upravo retro modeli platformi koji se nose uz haljine i pantalone, pa stoga nema razloga da ih i vi ne prošetate.

3. Model štikle koji prekriva prste sprečiće klizanje stopala prema napred, a samim tim i oticanje stopala i stvaranje žuljeva. Takve bolne pojave obično se događaju kada je dizajn prednjeg dela cipele napravljen od tankih trakica.

4. Preobuti neudobne štikle i obuti drugi model odlično je rešenje ukoliko znate da ćete duži period morati da provedete u njima. Naime greška koju obično pravio u nameri da odmorimo stopala je izuvanje cipela, odmor i ponovno obuvanje istih. Na ovaj način stisnuto stopalo se širi, otiče i postaje bolno.

5. Jedan od najvažnijih pravila prilikom hodanja na štiklama je preusmeravanje težine tela na prste. Na taj način se teret s pete raspodeljuje na celo stopalo.

Izvor: Zadovoljna

Pročitajte i: 

Strogo je propisano koliko dugo smete da nosite štikle! Lekari kažu...