Pripremite stopala za sandale i papuče u tri koraka

Toplo vreme je stiglo, a sa njim i otvorena obuća u kojoj stopala moraju uvek da izgledaju svaršeno. Uz pomoć nekoliko trikova, pripremite svoja stopala za pokazivanje...

.

 

Kupka za stopala
Napravite sami kupku za stopala. Sve što vam treba jeste topla voda, morska so i nekoliko kapi esencijalnog ulja po izboru. Sve to zajedno pomešajte i stavite u posudu u kojoj ćete držati potopljena stopala. Za stopala je veoma dobar i čaj od kamilice te i njega možete da dodate u vodu. U toploj kupki držite stopala oko pola sata, a potom turpijom odstranite odumrle ćelije kože. Stopala potom istrljajte kamenom i izmasirajte. Sa da su ona spremna za delovanje maske i kreme.

Efikasna maska za stopala
Jogurt i sok od limuna su savršena kombinacija za lepa stopala. Nakon što ste stopala opustili u kupki, namažite ih maskom od malo jogurta i nekoliko kapi limunovog soka i pustite da deluje 20 minuta do pola sata, a potom isperite mlakom vodom.

Neizostavna hidratacija
Bitno je da svakodnevno na stopala nanosite hidratantnu kremu. Ako imate izrazito suvu kožu stopala onda je najbolje da je namažete vazelinom, a onda obučete pamučne čarape i prespavate sa njima. Ujutu stopala će biti veoma mekana.

Pročitajte i: 

Osušite lak za samo jedan minut!

Do savršene lepote uz pomoć kesica čaja