Pažljivo sa peglom i uvijačem za kosu, da vam se ne bi dogodilo ovo!

Svaki dan peglate ili uvijate romantične lokne? Evo zbog čega morate da budete veoma pažljivi sa aparatima za oblikovanje frizura.

.

Nepisano pravilo je da devojke koje imaju ravnu kosu žude za uvojcima, dok one sa kovrdžavom kosom jedva čekaju da je isfeniraju ili ispeglaju.

Ali sa aparatima za pravljenje frizura dame moraju da budu veoma oprezne. Sa njima se ne treba igrati.

Stručnjaci predlažu da, ukoliko zaista volite da eksperimentišete sa svojom frizurom uz pomoć uvijača za kosu ili pegle, ne žalite novac i koristite kvalitetne aparate i one kod kojih postoji mogućnost regulisanja toplote. Takođe, veoma je bitno da kosu zaštitite preparatima namenjenim za zaštitu od toplote i pucanja krajeva.

Aparate koristite isključivo kada je kosa potpuno suva, pramen na toploti ne držite predugo i temperaturu smanjite, nikako ne sme da bude na najačem stepenu. Nikako ovakve aparate nemojte da koristite prečesto.

Najbolje je da kada poželite da uvijete ili pak ispravite kosu odete kod frizera koji je stručan u korišćenju ovakvih aparata, jer koliko je njihovo korišćenje opasno ukoliko ne radite na pravi način pogledajte u sledećem videu.