Mnoge žene koriste KISELU VODU za NEGU LICA, ali prave ogromnu GREŠKU! Morate da uradite jednu stvar, da bi efekat bio delotvoran

Kako se koristi kisela voda za negu lica? Mnoge žene ne znaju da pri umivanju mogu da naprave veliku grešku.

kisela voda, foto: Depositphotos
kisela voda, foto: Depositphotos
.

Koži uvek prija hidratacija pa zato žene sve češće koriste razne termalne vode i tonike koji služe za osveženje, a ponekad imaju i aktivne sastojke.

U termalnim vodama je obično najznačajniji sadržaj minerala, ali pošto ih proizvode luksuzniji brendovi, ova sredstva za negu imaju i popriličnu cenu. Da bismo uštedeli, posežemo za "kiselom" vodom, koja takođe ima mineralni sastav.

Međutim, ne obraćamo pažnju i na drugi njen sastojak a to je ugljen dioksid. Naime, zahvaljujući njima je ova voda "gazirana", a to nam pruža efekat hlađenja i osveženja, piše lepaisrecna.mondo.rs.

Dermatolozi ukazuju da ugljendioksid može da različito deluje na kožu u zavisnosti od tipa i akutnog stanja. Da biste bili potpuno bezbedni, preporučuje se da "kiselu" vodu otvorite i ostavite da izvetri pa da se tek onda umivate njome.

Da bi vam efekat osveženja bio potpun, sipajte je u bočicu sa raspršivačem i dobro rashladite. U svakom slučaju, može biti bolja od "česmovače" koja je često previše tvrda i loše deluje i na kožu i na kosu.