Otkriven novi tretman za negu lica - Gua Ša! O čemu je reč i po čemu se on razlikuje od drugih tretmana?

Gua Ša tretman za negu lica postaje sve popularniji kod nas.

Nega lica, foto: Depositphotos/g_studio
Nega lica, foto: Depositphotos/g_studio
.

Ovaj tretman uključuje struganje kože lica uz pomoć ravnog komada žada ili ružinog kvarcnog kamena. Potezi prema gore primenjuju se kako bi se opustili ukočeni mišići i kako bi se poboljšala drenaža lica. Ovaj tretman ne ostavlja tragove po licu poput modriva, a možete ga raditi i sami kod kuće.

Dokazano je da opušta kožu lica, smanjuje napetorist i doprinosi zategnutijem i mlađem izgledu lica.

Takođe, Gua Ša utiče na cirkulaciju limfne tečnosti ispod kože i efikasno razbija napetost u mišićima.

Prema tvrdnjama stručnjaka za estetiku lica uspešan je u borbi sa prevremenim starenjem kože, sprečava pojavu dubokih bora, tamnih krugova oko očiju, nadutog i tmurnog izgleda lica. Osim toga ovaj fantastični tretman na vrlo prirodan način uklanja svu nečistoću i suvišna ulja koja su se nataložila na licu.

Kako se koristi Gua Ša “alat”?

Trebalo bi da započnete na vratu i da nastavite put do čela. Na ovaj način jasno ćete nacrtati put tečnostima ispod kože vašeg lica. Preporučljivo je da pilikom korišćenja Gua Ša alata koristite i ulje na masažu lica. Koristite poteze prema gore na delovima vrata, bradi i regiji oko usta. Preko obraza pređite potezima u stranu ka slepoočnicama. Deo ispod očiju lagano prisitkajte, bez struganja, a preko obrva i čela do temena glave napravite oštar potez.

Kako izabrati odgovarajući alat?

Za početak se preporučuje da koristite alat u obliku suze (kapi). Ona je laka za hvatanje i ima veliku površinu koja vam je potrebna za prelaženje preko obraza i vrata.

Koliko često se koristi?

Najvidljiviji rezultati su prisutni ako ovu alatku koristite svakodnevno. Međutim, stručnjaci za estetiku savetuju da je i do tri puta nedeljno sasvim dovoljno.

Jutarnji tretman je idealno rešenje za otklanjanje nadutosti, dok se večernje varijante odnose na opuštanje mišića, piše ljepotaizdravlje.ba.