Pogledajte se u ogledalo i videćete od čega možda bolujete! BORE ukazuju na ovu OPASNU BOLEST...

Baltimorski stručnjaci sa Univerziteta Džon Hopkins su nedavno otkrili vezu između bora i srčanih oboljenja, upozoravajući dame kako da to spreče.

bore, foto: Depositphotos/Goodluz
bore, foto: Depositphotos/Goodluz
.

Mladolike pripadnice nežnijeg pola imaju veće šanse da uđu u duboku starost, u odnosu na dame istih godina koje izgledaju starije i imaju više bora.

Analizirajući izgled bora, kožu lica i zdravstveno stanja ispitanica prosečne starosti oko 63. godine, ustanovili su da žene koje su manje sklone kardiovaskularnim bolestima izgledaju barem dve godine mlađe u odnosu na vršnjakinje podložne navedenim oboljenjima.

“Zaključili smo da mladolike žene uglavnom nemaju problema sa visokim krvnim pritiskom, zbog čega su otpornije na kardiovaskularne bolesti i mogućnost da dožive srčani udar”, kažu istraživači.

Osim toga, prvi put je pronađena veza između niskog krvnog pritiska i mladalačkog izgleda, što u dobroj meri zavisi od zdravog načina života, piše zena.blic.rs.

“Zdrav način života bi, stoga, trebalo da postane imperativ svake odrasle osobe, posebno zbog visokog krvnog pritiska poznatog kao “tihi ubica”, jer ne daje vidljive simptome, zahvaljujući kojima bi moglo da se blagovremeno reaguje”, istakao je dr Dejvid Grin, član istraživačkog tima.