Lepota

Ne trošite novac na skupocene kreme protiv bora: Evo šta treba da uradite da biste se probudili sa blistavom i zdravom kožom!

Što smo stariji to smo pametniji i imamo više iskustva, ali i boru više. Bore su normalan deo starenja i nema potrebe dizati prašinu oko toga. Postoji par dobrih trikova koje mogu usporiti njihov proces i neće vam biti potrebna skupocena dnevna i noćna krema.

28.08.2019. - 13:00h
 Bore su normalan deo starenja i nema potrebe dizati prašinu oko toga!
Bore su normalan deo starenja i nema potrebe dizati prašinu oko toga!foto: Depositphotos

Ogradite se u toku sna

Važno je da spavate na leđima. S obzirom da se u toku sna najčešće okrećemo, nađite način da se ogradite sa leve i desne strane tako da u toku noći se ne pomerate. Možete oko sebe da stavite jastuke ili bilo kakvu vrstu mekane ograde. Važno je da se naviknete da spavate u istom položaju.

Jastuče ispod kolena

Jastuče ispod kolena poboljšava rad krvotoka. Zato nas često opominju kad prekrštamo noge jer sprečavamo normalan proces cirkulacije. Krv prolazi svuda kroz naš organizam, prema tome dozvolite joj da radi svoj posao kako treba.

Presavijen peškir ispod glave

Ukoliko nemate ortopedski jastuk, možete da improvizujete sa peškirom. Zarolajte ga i stavite ispod vrata. Sve metode koje su primenjuju su dobre za krvotok i veoma će uticati na kvalitet sna, a sa samim tim i na naše lice i telo.

Dobar dušek

Najbolji su tvrđi dušeci. Istraživanja pokazuju da je tvrd dušek dobar za kičmu, cirkulaciju i obezbeđuje kvalitetniji odmor.

Hidrantna krema

Kad sebi obezbedimo dovoljno sna koji je kvalitetan, onda na red nastupa hidrantna krema. Nema potrebe da koristite skupocene kreme za telo i lice. Važno je da izaberete ono što vašoj koži prija i da svakodnevno negujete kožu.

Izvor: Žena