Najbolji selfi: Saveti Kajli Džener za savršenu fotografiju!

Svako je makar jedanput napravio takozvanu "selfi" fotografiju u automobilu, toaletu, omiljenom kafiću ili kod kuće. Postoji nekoliko načina da usavršite umeće fotografisanja autoportreta koji podrazumevaju tehnike najboljih. Ko bi to znao bolje od osobe čija je slava potekla upravo od takvih slika - Kajli Džener!

Kajli Džener, foto: Photo by Scott Barbour/Getty Images, Entertainment
Kajli Džener, foto: Photo by Scott Barbour/Getty Images, Entertainment
.

Hajlajter je obavezan

Ukoliko je Kajli Džener po nečemu poznata, osim po mat karminima, onda je to besprekorno nanet hajlajter na obrazima. Naravno, ne morate da se ograničite samo na ovaj deo lica, već svoj omiljeni svetlucavi proizvod možete naneti i na ostale hajlajt-tačke – na nos, bradu i sredinu čela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

rise and shine✨⭐️

Објава коју дели Kylie ✨ (@kyliejenner) дана

.

Pazite na osvetljenje

Ukoliko vam se ne dopada gotovo nijedna vaša selfi fotografija, verovatno je problem u osvetljenju. Naime, kao i za obične fotografije, ključ je u prirodnom osvetljenju, pa radije stanite ispred prozora i fotografišite se, umesto da to radite u nekom zamračenom kutku. Od pomoći vam mogu biti i specijalne maske za telefon sa ugrađenim svetlom, baš poput one kakvu ima Kajli Džener.

.

U ogledalu

Varate se ako mislite da selfiju podrazumevaju samo fotografisanje lica. Prihvatite Kajlin savet – ukoliko prolazite pored ogledala, a dopada vam se ono što imate obučeno tog dana, slobodno se fotografišite!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

throwback to my @kylieskin shoot with my angel baby ? can’t wait for the sets to restock on June 5th!

Објава коју дели Kylie ✨ (@kyliejenner) дана

.

Pronađite omiljenu pozu

Nekada se Dženerova stalno fotografisala sa rukom ispred usta, ali to više nije slučaj. Sada se čini da je omiljena poza mlade rijaliti zvezde blago nagnuta glava u stranu, a obavezan je i prodoran pogled u objektiv. Bilo da se vama dopadaju ove poze ili ne, svakako pronađite ono što vama najviše odgovara i za šta mislite da vam najbolje pristaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?morning

Објава коју дели Kylie ✨ (@kyliejenner) дана

.

Budite spontani

Čak i ako pronađete omiljenu pozu, ne znači da ne treba s vremena na vreme da budete spontani. Fotografišite se iz profila, nasmejte se u kameru ili uradite nešto drugo što vaši pratioci ne očekuju od vas.

Izvor: lepotaizdravlje.rs