Ovako uništavate svoju kosu

Ima puno stvari koje nisu dobre i zdrave za vašu kosu. Sa ovim tretmanima nikako ne činite svojoj kosi uslugu.

.

Šisanje
Ko misli da mu kosa raste brže kad se ne šiša pogrešio svakako greši. Posle 8 do 10 nedelja krajevi kreću da se suše i cvetaju ali i lome na dužini pa ih zatoh morate svakog drugog meseca osvežavati. Time će kosa izgledati svežija i brže će izrasti.

Pranje kose
Dnevno pranje kose i feniranje će posle nekog vremena jako osušiti kosu i zato bi pranje trebalo svesti na minimum, a to podrazumeva da je kosu najbolje prati dva puta nedeljno. Šamponi u sebi imaju tenzide koji isušuju kosu i zato bi trebalo da se šampon nanosi samo na koren i masira. Pogrešno je utrljavati šampon u koren ali i nanositi ga na krajeve jer će se oni očistiti dok se kosa ispira.
Često feniranje takođe isušuje kosu, posebno kada se fen usmeri blizu nje. Tada temperatura prelazi preko 40 stepeni i onda kosa gori. U početku kosu fenirajte bez četke, a formu izvedite sa okruglom četkom u polu suvom stanju i sa fenom udaljenim 25 cm od kose.

Farbanje
Farbanje, blanširanje i ombre farbanje kod kuće morate sa oprezom da radite, a posebno kada pokušavate da pređete iz tamnije u svetlije nijanse. Tada kosa mora da se boji blanšom, zbog čega morate posebno pripaziti na to koji hidrogen koristite. Takođe, kada se ombre stil radi nevešto mogu se videtoi crte i tada je potrebno tapiranje pri korenu da bi se napravio lep prelaz i efekat prelivanja.

Gumice
Rep koji se često vezuje sa čvrstom gumicom kida kosu, lomi je i zato na nekim mestima kada je pustite imate razne dužine jer se kosa tu otkinula. Preporučujemo da šnalom kačite kosu pre nego da je vezujete gumicom.

Ukoliko imate pitanje za Željka Dobričića, pišite na email adresu: pitajtefrizera@prva.rs