Stvari koje vaš frizer želi da znate!

Kosa pre bojenja treba biti čista, inače neće u potpunosti prodreti u vlasi, a pričanje na mobilni tokom šišanja menja vaše držanje i prirodan pad kose.

.

Odlazak frizeru s pretpostavkom da se seća kako vas je ošišao pre nekoliko meseci, nije najbolje rešenje. Rečenica "isto kao i prošli put" može rezultirati frizurom kakvu ne želite, pa je umesto toga najbolje frizeru objasniti tačno šta očekujete ili čak ponesete fotografiju frizure koja vam se sviđa.

Ali ne treba se slepo držati svojih želja, već profesionalcu dopustiti da vam objasni odgovara li ona vašem licu i navikama. Dobro je razmisliti koliko vremena želite svakodnevno da trošite na oblikovanje i u skladu s tim da odlučite o novoj frizuri.

Zaboravite na mobilni

Tokom oblikovanje frizure najbolje je pratiti rad frizera i usmeravati ga, a pričanje na mobilni tokom šišanja, ili pak čitanje časopisa s glavom prema dole treba izbegavati. Tako menjate svoje držanje što može uticati na izgled vaše konačne frizure. Umesto toga sedite uspravno i ruke držite na stolici.

Čista kosa garantuje lepu boju

Ako nameravate da bojite kosu, frizeri preporučuju da je operete dan pre termina ili napomenete da frizura uključuje i pranje. Kod bojenja kose treba imati čistu kosu kako bi se boja upila. Masna kosa, puna nečistoća i ostataka preparata za negu onemogućuju boji da prodre u vlasi.

Prilagodite negu kose novoj frizuri

Pre izlaska iz salona proverite sa frizerom treba li da menjate svoju rutinu u nezi kose. Držite se njegovih saveta, obratite pažnju na preparate koje koristi i pitajte ga može li vam preporučiti jeftinije preparate ako su vam originalna pakovanja preskupa. Naročito treba biti oprezan sa obojenom kosom koja brzo bledi i postaje suva.

Pravilno održavanje

Frizuru treba redovno održavati da bi duže trajala i ne bi izgubila oblik. Učestalost poseta ovisi i o dužini kose pa je kraćoj kosi potreban odlazak frizeru svakih šest nedelja, a dugoj osam nedelja. Redovnim šišanjem vrhova imaćete puniju i zdraviju kosu.