Tajna zategnute kože

Debljate se i mršavite, ali koža ne mora da vam visi. Nakupljanje masnoća u tkivu, odnosno debljanje dovodi do rastezanja kože. A svi koji naglo smršaju suočavaju se sa mogućnošću pojave rastegljive kože. Kako to sprečiti?

.

Mnogi koji se spremaju na dijetu pitaju se može li se postupnim mršavljenjem izbeći obešenost kože ili je to nužna posledica mršavljenja? Šta je sa operacijom uklanjanja viška kože koja ostane nakon mršavljenja, ometa li to normalan rad kože, postoje li nuspojave? Može li se obešena koža spontano zategnuti, samo sa vremenom?

Stručnjaci se slažu da ćete postupnim mršavljenjem u svakom slučaju izbeći ili smanjiti obešenost kože. Međutim, neželjena nuspojava mršavljenja javlja se i ovisno o vašoj dobi, tipu kože i drugim faktorima, na primer ako bolujete od neke bolesti.

Gotovo uvek se javlja kod osoba koje imaju veće količine suvišnog masnog tkiva i naglog mršavljenja. Srećom, može se s vremenom smanjiti čak i do zadovoljavajućeg nivoa.

Svakako ako planirate hiruršku intervenciju, bilo bi dobro da se posavetujete sa stručnjakom oko dodatnih postupaka ili čak samo nege.