Žene imaju NOVU INTERNET OPSESIJU! Znate li čemu služi derma roler?

Zašto se žene svojevoljno bodu iglicama u lice i šta predstavlja taj roler?

.

Derma roler je mali uređaj koji se sastoji od valjka i stotina sitnih iglica. Konstantnim trljanjem po licu, možete izazvati stvaranje ranica, ali na taj način omogućujete kolagenu i elastinu da se dodatno aktiviraju, obnavljajući i zatežući kožu. Derma roler može da smanji podoćnjake i uveća usne, kao i smanji rupe na licu koje su izazvale akne.

Dermatolozi smatraju da je reč o najnovijoj tehnici podmlađivanja lica i ubeđeni su da će se žene sve više opredeljivati za derma roler, a hirurške intervencije će polako otići u istoriju.

Tretman ne boli, mada sve zavisi od individualnom pragu tolerancije. Posle svi pacijenti izgledaju izmučeno sa krvlju na licu, ali koža se kasnije smiruje i tek tada se vidi postignut efekat. 

.

Takođe je bitno i biranje seruma, kako bi što više smanjili oštećenje kože. Dermatolozi najčešće preporučuju serume sa hijaluronskom kiselinom ili na bazi peptida. Serumi pospešuju efekte tretmana, stimulišući kolagen, ubrzavajući regeneraciju stanica, smanjujući pigmentaciju kože.

Pre tretmana derma rolerom, očistite kožu lica pilingom ili tonikom, a serum se nanosi svuda osim na kapke. Potom se derma rolerom lagano kotrlja po licu u svim smerovima. Posebna pažnja se pridaje usnama i području ispod očiju, jer je tu koža najdelikatnija, piše miss7.24sata.hr.

Nakon tretmana ponovo se nanosi serum, a postupak bi trebalo ponavljati do tri puta nedeljno, ako želite brže rezultate.