Sastojci:

500 g makarona
500 g jačeg sira
5 jaja
170 ml mleka
malo ulja
malo soli

Priprema:

Skuvajte makarone u posoljenoj vodi 10tak minuta
Dodajte jaja, izgnječeni sir, mleko, 3 kašike ulja, i posolite po želji, ukoliko sir nije dovoljno slan. Sipajte preliv u proceđene makarone i dobro promešajte. Tepsiju malo namažite uljem, pa sipajte pripremljene makarone, po vrhu možete po želji staviti narendani kačkavalj ili parmezan.

Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 30 minuta. Pred kraj pečenja, možete pojačati na 220 stepeni ako volite više zapečeno.
Prohlađenu pitu od makarona secite i poslužite uz zelenu salatu i rotkvice. Ako volite parčiće, možete da prelijete sa malo kečapa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.