Tri horoskopska znaka koja NAJVIŠE LAŽU, prema mišljenju astrologa
Laganje ne mora uvek da predstavlja lošu nameru, već se često povezuje s načinom razmišljanja, komunikacijom i emocionalnim reakcijama.
21.12.2025. 13:30
Fini i penasti.
Kao pena, foto: Bakina kuhinja
27.12.2020.|10:22
Potrebno je:
200 ml kiselog mleka
100 ml mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
500-550 gr brašna
malo ulja
200 gr sira
2 jaja
Priprema:
U mleko rastopiti kvasac dodati šećer malo ulja (2 -3 kašike) kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko mekše testo i ostaviti da poraste.
Razvit oklagijom debljine cm seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit 5 otisaka viljuške a izmedju svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo premazati uljem ubaciti malo sira uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.
Dobro spojiti krug i redjati u obložen pleh pek papirom. Ostaviti da poraste a renu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C
Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min.
Pokriti krpom da malo odmore. Uživajte.
Izvor: bakina kuhinja
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.