Voćna salata od višanja i jabuka

Ova salata odličan je izvor vitamina u zimskim danima, a ukoliko je pripremate leti, rashlađena u frižideru veoma osvežava...

 

Sastojci:

1l vode
500g višanja (odleđenih ukoliko nije sezona višanja)
2-3 jabuke
6 kašika čećera
2 pudinga od maline .
pola kašikice mlevenog muskatnog oraha

Priprema:

1. Jabuke operite, oljuštite i iseckajte na sitne kockice.
Višnje operite i očistite od peteljki i koštica.
U šerpu stavite 8dcl vode i zajedno sa voćem zagrejte dok ne proključa.

2. U međuvremenu u 2dcl vode stavite šećer, puding, muskatni orah i dobro sve izmešajte da se ne bi stvorile grudvice.
Kada je voda sa voćem provrila, sklonite sa vatre i dodajte smesu sa pudingom lagano mešajući.
Dobijenu salatu izlijte u jedan veći kalup ili više manjih kalupa koje ste ranije pokvasili vodom.

3. Kada puding počine da se zgušnjava,to će biti već posle 1 min mešanja, sipajte smesu u kalup.
Ohladite, izvrnite salatu iz kalupa i poslužite.
Možete ukrasiti i sa šlagom.