Sastojci:

- 150 g testenine

- 2 čena belog luka

- 250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)

- 25 g parmezana

- 2 kašike pavlake

- pola kašike maslinovog ulja

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.

U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk, kratko prodinstajte (minut), pa dodajte i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.

Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut-dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.

Prijatno!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.