6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
Ako tražite nešto jednostavno, brzo i ukusno za večeru, pred vama je prava stvar - recept proslavljenog kuvara Džejmi Olivera, inače velikog ljubitelja italijanske kuhinje.
Foto: Michaelnero/Shuttrstock
06.09.2023.|09:05
Izvor: informer.rs
Sastojci:
- 150 g testenine
- 2 čena belog luka
- 250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)
- 25 g parmezana
- 2 kašike pavlake
- pola kašike maslinovog ulja
Priprema:
Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.
U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk, kratko prodinstajte (minut), pa dodajte i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.
Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut-dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.
Prijatno!
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.