Sastojci:
1 šolja belog sirćeta
¼ šolje šećera
1 kašika soli
4 čena belog luka, izgnječena
1 kašika semenki gorčice
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašika izmrvljenog bibera
8 velikih stabljika celera
Priprema:
Sirće, šećer i so sipajte u manju šerpu pa sve stavite na šporet pa zagrejavajte dok se šećer i so ne istope, sklonite sa vatre pa dodajte sve ostale začine i beli luk.
Stabljike celera stavite u veću keramičku ili staklenu posudu pa ih prelijte pripremljenom mešavinom sirćeta i začina.
Sve dobro promešajte iostavite da se u potpunosti ohlade na sobnoj temperatri (nekoliko sati) pre posluživanja.
Veće stabljike isto tako možete iseći na manje omade, slagati u tegle i zaliti mešavinom, pa sve dobro zatvoriti i protresti teglice. U tom slučaju celer će imati duži rok upotrebe.
Izvor: lifepressmagazin
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.