Tokom kuvanja kukuruza šećerca, svi pravimo ISTE GREŠKE! Prvo, grešimo odmah prilikom čišćenja...

Mnogi obožavaju kuvani kukuruz, a u ovo doba godine je najslađi, zato što mlad. Međutim, prilikom njegovog kuvanja, većina pravi nekoliko grešaka. Prva se odnosi na skidanje listova...

Ilustracija Foto: elenamazur/Shutterstock
Ilustracija Foto: elenamazur/Shutterstock
.

Dakle, prvo što treba da uradite jeste da ga pripremite za kuvanje, ali da ne ogulite sve listove, već da ostavite barem dva-tri da ga pokrivaju. Deo listova koje ste poskidali, poređajte na dno šerpe, na njih poređajte kukuruz, a zatim ga "ušuškajte" preostalim lišćem.

Na taj način ćete stvoriti "izolaciju" i klipovi će se brže skuvati, a biće i posebno sočni.

Kada je u pitanju so, većina nas napravi veliku grešku i sipa je prolikom kuvanja, a onda zrna postanu tvrđa, pa se zbog toga kukuruz i duže kuva. Posolite kukuruz tek kada bude gotov.

Vreme kuvanja mladog kukuruza je kratko i biće gotov za najviše 20 minuta. Važno je samo da uključite ringlu na najjaču temperaturu, savetuje sajt 24sedam.rs.

Gotov kukuruz ostavite u vodi, da se ne bi sušio na vazduhu.

Takođe, kukuruz šećerac možete da zamrznete i dok je svež, pa da ga onda kuvate tokom zime na način koji smo gore opisali.