Dakle, prvo što treba da uradite jeste da ga pripremite za kuvanje, ali da ne ogulite sve listove, već da ostavite barem dva-tri da ga pokrivaju. Deo listova koje ste poskidali, poređajte na dno šerpe, na njih poređajte kukuruz, a zatim ga "ušuškajte" preostalim lišćem.
Na taj način ćete stvoriti "izolaciju" i klipovi će se brže skuvati, a biće i posebno sočni.
Kada je u pitanju so, većina nas napravi veliku grešku i sipa je prolikom kuvanja, a onda zrna postanu tvrđa, pa se zbog toga kukuruz i duže kuva. Posolite kukuruz tek kada bude gotov.
Vreme kuvanja mladog kukuruza je kratko i biće gotov za najviše 20 minuta. Važno je samo da uključite ringlu na najjaču temperaturu, savetuje sajt 24sedam.rs.
Gotov kukuruz ostavite u vodi, da se ne bi sušio na vazduhu.
Takođe, kukuruz šećerac možete da zamrznete i dok je svež, pa da ga onda kuvate tokom zime na način koji smo gore opisali.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.