Sastojci
2 žumanca
2 kašike dižonskog senfa
4 fileta inćuna u ulju, sitno seckana
2 kašičice paradajz-pirea
1 kašičica Vusteršir sosa
Tabasko sos po ukusu
sveže mleveni crni biber
60 ml ulja
30 ml konjaka
1 mali crni luk, sitno seckan ili narendan
60 g oceđenih kapara
60 g sitno seckanih ili rendanih kornišona
4 grančice peršunovog lista
560 g bifteka, sitno seckanog
Priprema
U veliku činiju od rostfraja stavite žumanca, inćune i senf. Dobro promešajte, pa dodajte paradajz-pire, vusteršir i tabasko sos, biber i dobro izmešajte. Žicom postepeno umešajte ulje, a zatim i konjak. Umešajte luk, kapar, kornišone i peršun.
Dodajte sitno seckano meso i dobro izmešajte viljuškom ili rukama. Rasporedite na 6 ohlađenih tanjira i oblikujte u diskove. Poslužite odmah sa pomfritom i tostiranim hlebom.
Izvor: Hrana za dušu
"
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.