Sastojci

2 žumanca

2 kašike dižonskog senfa

4 fileta inćuna u ulju, sitno seckana

2 kašičice paradajz-pirea

1 kašičica Vusteršir sosa

Tabasko sos po ukusu

sveže mleveni crni biber

60 ml ulja

30 ml konjaka

1 mali crni luk, sitno seckan ili narendan

60 g oceđenih kapara

60 g sitno seckanih ili rendanih kornišona

4 grančice peršunovog lista

560 g bifteka, sitno seckanog

Priprema

U veliku činiju od rostfraja stavite žumanca, inćune i senf. Dobro promešajte, pa dodajte paradajz-pire, vusteršir i tabasko sos, biber i dobro izmešajte. Žicom postepeno umešajte ulje, a zatim i konjak. Umešajte luk, kapar, kornišone i peršun.

Dodajte sitno seckano meso i dobro izmešajte viljuškom ili rukama. Rasporedite na 6 ohlađenih tanjira i oblikujte u diskove. Poslužite odmah sa pomfritom i tostiranim hlebom.

Izvor: Hrana za dušu

"

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.