Proja je čest izbor za doručak ili večeru kad ne znamo šta drugo da spremimo. Jer znamo da sa njom nema greške, da je uvek ukusna i uvek idealna.
Naravno, najlepša je kada se jede vruća, tek ispečena, ali je odlična i kada se ohladi.
Međutim, kako su ovih dana velike vrućine, nikome se ne stoji u kuhinji.
Ipak, ako i dalje čeznete za ukusom proje, razmislite da isprobate recept za letnju proju sa tikvicama, koja se spremi bukvalno za pet minuta, a za pola sata će vas miris pozvati iz rerne i moći ćete da uživate u omiljenom zalogaju.
Sastojci:
- 500 gr tikvica
- 2 dl jogurta
- 4 jaja
- 1 šolja pšeničnog griza
- 1 šolja kukuruznog griza
- 1/3 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- so po želji
- sir po želji
Priprema: - Pre svega izrendati tikvice, posoliti ih i ostaviti da odstoje da puste vodu.
- Potom ih izgnječiti i iscediti vodu.
- Dodati jaja, jogurt, ulje i pšenični i kukuruzni griz, prašak za pecivo, pa promešati viljuškom i sve dobro izjednačiti.
- Sipati proju u prethodno podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.